Hi havia tradició d'este tipus d'arròs al forn però amb el pas del temps ha caigut un poc en l'oblit. Com l'objectiu d'este blog és recuperar els millors arrosos valencians vos anime a cuinar-lo i difondre'l entre els vostres amics i familiars.
Per a 6 persones
Ingredients
600 g. Arròs varietat sénia/bahia DO València*
250 g. Ànec fresc trossejat
3 uni. Cuixes de confit d'ànec
250 g. Cansalada magreta
250 g. Ànec fresc trossejat
3 uni. Cuixes de confit d'ànec
250 g. Cansalada magreta
100 g. Cigrons cuits
25 g. Pinyons
25 g. Pinyons
1 uni. Cabeça d'alls sencera
3 uni. Blanquets
4 c/c de Pebre roig*
1,2 l. Caldo de la cocció de l'ànec
Punteta de canyella.
Punteta de canyella.
Safrà, colorant alimentari, oli d'oliva verge extra i sal.
Elaboració caldo
Elaboració caldo
1. En una olla afegir oli i daurar l'ànec fresc trossejat, incorporar verdures: All porro, ceba, safanòria). Seguidament afegir 4 litres d'aigua i coure tapat durant dos hores.
Elaboració
1. Preparar tots el ingredients i tots els utensilis que anem a utilitzar. Posar el forn a 220 ºC.
2. En una cassola de fang cuinant directament a foc moderat amb quantitat generosa d'oli, posar els alls, daurar la cansalada i reservar.
3. Afegir a la cassola els blanquets. Reservar.
4. Saltejar en la cassola l'arròs junt amb el pebre roig,el safrà, el colorant , els pinyonets i els cigrons.
5. Incorporar el caldo ben colat i en estat d'ebullició i distribuir bé per la cassola.
6. Disposar la resta d'ingredients damunt de l'arròs, la canslada, les cuixes de confit ben escorregudes de greix, important no oblidar la canyella, tastar de sal el caldo en el primer bull i rectificar si cal.
7. Introduir la cassola al forn a 220 ºC i cuinar durant 25/30 minuts.
*La varietat d'arròs és la comú de les marques comercials com la fallera, sos, dacsa,...
*Culleretes de café
RECOMANACIONS
1. Evitar l'arròs varietat bomba ja que necessita més quantitat de líquid per coure'l
2. Coure la cassola els primers 20 min. en la part baixa del forn i acabar en la part alta.
3. És molt important que la cassola i el caldo estiguen calents a l'hora d'introduir al forn.
4. Deixar reposar 5 min. abans de servir.
5. No afegir mai sal als caldos que anem a utilitzar per a arròs. Rectificarem durant l'elaboració final.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada